Crosstrainerin asennus – vältä näitä virheitä

Olet saanut paketin kotiisi ja puhkut intoa päästä harjoittelemaan uudella, mahtavalla ja arvokkaallakin kuntolaitteellasi. Muistathan kuitenkin, että laitteen kasaaminen on vielä edessä ja se on syytä tehdä huolella, jotta vältytään ongelmilta. Olisi tietysti mahtavaa, jos laite tulis käyttövalmiina, eikä tarvitsisi tehdä muuta kuin laittaa piuha seinään ja alkaa treenaamaan. Laite on kuitenkin pakattu osina pahveihin ja styrokseihin, jotta se saataisiin toimitettua mahdollisimman kustannustehokkaasti ja ehjänä kotiisi, joten malta hetki.

Kasaamisen aluksi on syytä tarkistaa, että pakkauksesta löytyy ohjekirja (ja lukea se), jonka jälkeen avata ohjekirjan osaluetelo ja tarkistaa, että kaikki tarvittava löytyy. Mikäli tässä vaiheessa huomaa puutteita, voi meille laittaa asiasta mailia, jossa on kerrottuna puuttuvat osat, lukumäärät ja osien nimet, niin me hoidamme loput. Onneksi paketeista puuttuu hyvin harvoin mitään, mutta parempi olla tarkkana tässä vaiheessa, kun osia ei vielä ole levitetty ympäri kämppää.

Kun osat ovat kasassa, niin voidaan aloittaa itse asennus

Suomalaisen tee-se-itse-naisen / -miehen voi olla vaikea hyväksyä tätä asiaa, mutta yleisimmät crosstrainerin käyttöön liittyvät ongelmat syntyvät väärästä asennuksesta.  Varmasti käyttöohjeissakin olisi aina parannettavan varaa, mutta kasauksessa tulisi kuitenkin aina ensisijaisesti noudattaa ohjekirjan ohjeita huolellisesti.

Yleisimmät asennukseen liittyvät ongelmat, joihin haluamme, että kiinnität vieläkin erityisempää HUOMIOTA ovat seuraavat asiat:
1) Ruuvit ja mutterit on hyvä kiinnittää aluksi hieman löysälle ja tarkistaa ennen kiristystä, että kiskot ovat suorassa ja laakerit pyörivät ilman kitinöitä. Kun kaikki toimii kuten pitääkin, voi ruuvit ja mutterit kiristää lopulliseen kireyteen. Mikäli kiristys tehdään ensin vain toiselle puolelle, tulee kiskon asennon kanssa herkästi ongelmia ja laakeri saattaa natista tai liikkuessaan hypätä jopa pois kiskoltaan.

Kuntokauppa-Bremshey (3 of 20)

Kuntokauppa-Bremshey (2 of 20) Matiaksen kuvissa osoittamien ruuvin kiristys on erityisen tärkeää tehdä oikein ja oikeassa järjestyksessä.

Älä kiristä ruuvejä ennen kuin olet tarkistanut, että kiskot ovat suorassa.

Älä kiristä ruuvejä ennen kuin olet tarkistanut, että kiskot ovat suorassa.

2) Toinen silloin tällöin esiin tuleva tuleva ongelma liittyy ohjauskonsolin liittimien kiinnitykseen. Kun kytket ohajuskonsolia paikoilleen, ole erityisen tarkkana liittimet kiinnittämisessä, jotta johdot eivät vaurioituisi, ja että johtojen liittimet napsahtavat pohjaan asti. Kun liitännät on saatu tehtyä, aseta konsoli paikoilleen varoen jättämästä liitäntäjohtoja minkään väliin.

Ja kyllä, vain kaksi asiaa. Kotikuntolaitteissa on se hyvä puoli, että myös asennuksen helppouteen ja yksinkertaisuuteen on panostettu.

Toivottavasti näistä vinkeistä on apua ja kasaaminen onnistuu vieläkin helpommin!

Mikäli sinulla on omakohtaista kokemusta tai neuvoja crosstrainerin asennuksesta, jätä kommenttisi!

Vinkki lopuksi:
Mikäli paperisten käyttöohjeiden lukeminen tuntuu vanhanaikaiselta, löytyvät kaikki Bremshey ja Tunturi kuntolaitteiden ohjekirjat myös sähköisenä netistä!
Bremshey käyttöohjeet
Tunturi käyttöohjeet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *