Uutuutena Titan kuntoilulaitteita ja -välineitä. Tarkastelussa Titan ST690 juoksumatto

Kuntokaupan valikoimiin on saatu uutena tuotemerkkinä tälle kaudelle Titan Fitness, joka on pohjoismaissa toimiva Tanskalainen kuntoilulaite- ja väline valmistaja. Titan Fitness tuotteet tarjoavat hinta-laatusuhteeltaan erinomaisia vaihtoehtoja tunnetuimpien valmistajien tuotteille.

Tehokasta moottoria ja pehmeää juoksutuntumaa kaipaavan juoksijan kannattaa tutustua Titan malliston juoksumattoihin. Saimme myymäläämme elokuussa esittelymalliksi Titan Fitness malliston ST690 juoksumaton. Tarkastellaan tarkemmin laitteen ominaisuuksia.

Suorituskyky

Juoksumattoja vertaillessa moottorin tehokkuus nousee usein määräävimmäksi tekijäksi valintaa tehdessä eikä suotta, sillä onhan se laitteen oleellisin osa. Titan ST690 juoksumatossa on 3 hevosvoiman DC-moottori joka on tehonsa puolesta riittävä kaikenlaiseen käyttöön kotiympäristössä. Laite soveltuu moottoriltaan kävelyyn, hölkkään ja nopeisiin pyrähdyksiin, minkä lisäksi laitteen 150 kg käyttäjäpainolle rakennettu runko mahdollistaa sen, että laite soveltuu myös kookkaammille kuntoilijoille.

Kotikuntolaitevalmistajista Tunturi on ollut moottorin tehokkuuden suhteen erittäin kilpailukykyinen etenkin viimekaudella markkinoille tulleilla Tunturi Pure 2.1, ja 3.1 sekä Tunturi Go 30, 50 ja 70 juoksumattojen kanssa. Titan Fitness ST690 juoksumatto tarjoaa saman teholuokan moottorin lisäksi pehmeämpää juoksutuntumaa ja korkeampaa 22km/h huippunopeutta.

Juoksualustan pehmeys

Titan ST690 juoksumaton alusta on melko pehmeä, ja näin ollen miellyttävämpi käyttää jos juoksijalla on esimerkiksi polvi- tai jalkavaivoja. Juoksutuntumaa voisi kuvailla hieman maastojuoksun kaltaiseksi.

Toiminnot ja ohjelmat

Titan ST690 juoksumatossa on 24 valmista ohjelmaa ja 3 käyttäjän omaa ohjelmaa, joten ohjelmiston puolella riittää valinnanvaraa. Laitteessa on sisäänrakennetut kaiuttimet ja laitteeseen saa kytkettyä esim. ipodin tai kännykän stereo-johdolla (johto tulee mukana), jonka kautta voi kuunnella musiikkia. Laitteessa on myös sisäänrakennettu FM-radio, mutta Kuntokaupan testissä tuo toiminto jätti hieman toivomisen varaa. Kuuluviin saatiin 1 kanava ja sekin hieman särkien. Radion kuuluvuudessa tosin saattaa olla eroja paikasta riippuen. Toisessa myöhemmin suoritetussa testissä, kun laitetta hieman siirrettiin, saatin kuuluviin yksi kanava jo täysin kirkkaasti.

Laitteen ohjaus tapahtuu pääkonsolissa ja käsikahvoissa olevista painikkeista. Pääkonsolin painikkeet ovat hieman tunnottomat ja niiden käyttö vaatii totuttelua. Pikapainikkeet nopeuden ja kaltevuuden säädölle ovat riittävän isot, joten niiden valinta toimii hyvin, mutta mediatoimintoja ohjaavien painikkeiden valinta on pienen koon vuoksi hankalampaa. Käsikahvojen painikkeiden tuntuma on parempi, joten nopeuden ja kaltevuuden säätö niiden avulla onnistuu helposti.

Titan ST690 juoksumatossa syketunnistin on asetettu vaakatasoon nousevaan käsikahvaan. Käsikahvan päissä on säätönäppäimet kaltevuudelle ja nopeudelle.

Titan ST690 juoksumatossa syketunnistin on asetettu vaakatasoon nousevaan käsikahvaan. Käsikahvan päissä on säätönäppäimet kaltevuudelle ja nopeudelle. Ratkaisu toimii etenkin kävellessä, kun meno on tasaista.

Laitteen suurin puute on langattoman sykevastaanottimen puuttumisessa, mikä löytyy kaikista saman hinta-luokan kilpailevista laitteista. Ongelmaan on onneksi tarjolla hieman helpotusta erillisellä sykekello-sykevyö yhdistelmällä. Laitteen sykeohjattujen ohjelmien toiminta ei kuitenkaan onnistu kuin laitteen käsikahvoissa olevista syketunnistimista.

Kenelle Titan ST690 juoksumattoa voi suositella?

ST690 juoksumatto on hyvä valinta kuntoilijalle, joka ei niin välitä sykeohjelmista, mutta juoksee kuitenkin aktiivisesti ja arvostaa pehmeää alustaa. Laitteen etu muihin tämän hintaluokan laitteisiin on sen 22 km/h huippunopeus, minkä ansiosta laite soveltuu myös nopeampaan juoksuun. Harjoitusohjelmapuolella on runsaasti läpikäytävää ja omiakin ohjelmia pystyy tekemään.

Laite soveltuu hyvin myös isokokoisille kuntoilijoille kävelykäyttöön. Pehmeä juoksualusta on esim. Tunturi Pure malliston keskipehmeää alustaa vieläkin joustavampi, ollen näin tärähdysherkille jaloille hyvä valinta.

Myös laitteen ilmoitettu 150 kg maksimikäyttäjäpaino on saman hintaluokan laitteita parikymmentäkiloa suurempi, mikä kertoo rungon ja moottorin soveltuvuudesta kookkaammille kuntoilijoille.

Titan ST690 juoksumaton muita ominaisuuksiä pääset lukemaan tarkemmin Kuntokauppa.fi:n tuotesivulta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *