FitNord Racer 500 – hiihtäjän harjoituskaveri

Maastohiihtäjä Leena Nurmi sai kestotestiin FitNord Racer 500 -spinningpyörän. Lue tästä Leenan fiilikset spinningpyörästä ja sillä harjoittelusta.

FitNord Racer 500 spinningpyörä sopii loistavasti maastohiihtäjän monipuolisen harjoittelun tueksi. Käytän sisäpyöräilyä oheisharjoitteluna vuoden ympäri tukemaan lajiharjoittelua.

Harjoituskauden aikana kesä- ja syyskuukausina sisäpyöräilyharjoitukset ovat usein kevyitä huoltoharjoituksia (30-60min), joilla palaudutaan edeltävistä kovista harjoituksista tai verrytellään voima/lihaskuntoharjoituksiin. Harjoituskaudella jaloille kohdistuva iskutus on suurta, jolloin pyöräily säästää jalkoja ja ehkäisee vammojen muodostumista. Itselläni etenkin akillesongelmien aikana pyöräily on ollut todella hyödyllinen treenimuoto. Huoltoharjoitukset voi tehdä sääolosuhteista riippumatta kätevästi kotona oman aikataulun mukaan, eikä esimerkiksi iltajumppaa varten tarvitse lähteä aina kuntosalille asti. Talvella ja kisakaudella hyödynnän spinningpyörää huoltoharjoitusten lisäksi myös pitkiin harjoituksiin (60-120 min), jos harjoitusolosuhteet ulkona ovat todella kylmät ja lumella hiihtäminen on hidasta. Koen, että näin lihaksisto pysyy paremmassa vireessä kisakaudella.

FitNord Racer 500 sopii erinomaisesti kotiharjoituksiini rivitaloasunnossa, sillä sen magneettivastus on äänetön eikä häiritse naapureita. Edessä olevien pyörien avulla spinningpyörää voi myös siirtää vaivatta asunnon sisällä paikasta toiseen. Pyörän säädöt ovat myös monipuoliset, joten ajoasennon saa varmasti itselle sopivaksi. Pitkätkään harjoitukset eivät käy tylsiksi, sillä pyörässä on teline puhelimelle/tabletille, josta voi seurata vaikkapa lempisarjoja polkemisen ohessa!

Toivotan kaikille treeni-intoa tähän vuoteen!

Teksti ja kuva: Leena Nurmi, maastohiihtäjä

Lue lisää FitNord Racer 500 -spinningpyörästä täällä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *