Kettleriltä uusi laitemallisto – Talousvaikeudet piinaavat yritystä

Uusia mielenkiintoisia laitteita markkinoille

Saksalainen kuntoilulaitevalmista Kettler lanseerasi alkukesästä uuden laitemalliston, joka herätti kiinnostuksemme monessakin mielessä: Uuden Track-malliston juoksumatot ovat hinta-ominaisuussuhteeltaan mielenkiintoisia, ja erityisesti juoksumaton käyttöliittymän kanssa yhteensopiva KettMaps-karttaohjelma on edullisemman hintaluokan laitteille jopa poikkeuksellinen. Yhteensopivuudella tarkoitetaan siis sitä, että karttaohjelmaa ei vain katsella ruudulta, vaan laite esim. muuttaa automaattisesti kallistuskulmaa maaston mukaan. Useinhan karttaohjelmat ovat yhteensopivia kuntolaitteen ohjelmiston kanssa vasta kalliimman hintaluokan laitteissa, kuten vaikkapa Tunturin kuntopyörien kohdalla olemme havainneet.

Monet kotikäyttäjät eivät tarvitse karttaohjelmien kaltaisia hienouksia, mutta tietylle kuluttajajoukolle tämänkaltaiset ominaisuudet ovat tärkeässä roolissa. Kettlerin uudet laitteet sopisivatkin erinomaisesti karttaohjelmista ja sovelluksista kiinnostuneille kuntoilijoille, sillä laitteiden Bluetooth-ohjauksen ansiosta on mahdollista hyödyntää KettMapsin lisäksi myös muita Bluetoothilla toimivia appeja.

Ohjelmapuolen lisäksi uusien juoksumattojen moottorit vaikuttavat – ainakin paperilla – erittäin järeiltä, eli hintaan nähden tehoa löytyy oikein mukavasti. Juoksumattojen moottoreista voit lukea lisää täältä. Myös juoksutuntumaa on kehuttu, sillä juoksumaton alustan vaimennuksessa on käytetty juoksukengistä tuttua materiaalia, jolla aikaansaadaan tavallista lenkkeilyä muistuttava tuntuma. Kaiken kaikkiaan kyseessä on ennakkotiedoiltaan erittäin kiinnostava mallisto.

Kettlerillä vakavia toimitusongelmia

Me Kuntokaupalla odotimme suurella mielenkiinnolla Kettlerin uutta laitemallistoa, kunnes kesällä havaitsimme laitteiden toimitusten kanssa ongelmia. Toimitushäiriöiden taustalta paljastui, että yrityksellä on mittavia taloudellisia vaikeuksia, joiden seurauksena yhtiötä haettiin konkurssiin 18.7.2018. Kettlerin vaikeudet ovat olleet esillä saksalaislehdistössä, mutta Suomessa tilanteesta ei ole juurikaan uutisoitu. Tiedossa kuitenkin on, että Saksan Kettler on velkasaneerauksessa ja etsii parhaillaan uutta rahoittajaa/ liikekumppania.

Kettlerin toiminta jatkuu, mutta tuotteiden saatavuus on tällä hetkellä hyvin heikkoa. Saamiemme tietojen mukaan tilanne on nyt huolestuttavampi kuin vuonna 2015, jolloin yhtiöllä oli edellisen kerran huomattavia taloudellisia vaikeuksia. Kettler on julkaissut hiljattain myös Facebook-sivuillaan päivityksen, jossa myöntää yrityksen tilanteen olevan hankala ja pyytää seuraajilta tukea vaikeassa tilanteessa. Tämän suuremmin ei saksalaisyhtiö ole tilannettaan virallisesti kommentoinut.

Tietojemme mukaan Kettlerin suurimmat jälleenmyyjät Euroopassa saavat tällä hetkellä tavaratoimituksia, mutta on mahdotonta arvioida, milloin uuden malliston laitteita saadaan Suomeen. Kettlerin tämänhetkinen arvio on, että laitteita saataisiin parin kuukauden sisällä, mutta uskomme tämänkin arvion muuttuvan vielä. Vanhoja kuntolaitteita Kettler lupaa toimittaa nopeammin, mutta näissäkin toimitusajoissa on suurta hajontaa.

Kaiken kaikkiaan Kettlerin uutuusmallisto on hyvin mielenkiintoinen juuri tehokkaiden moottoreiden ja KettMaps-karttaohjelman vuoksi, mutta laitteiden saatavuus on täysi kysymysmerkki. Myös käytännön kokemuksemme laitteista ovat vielä puutteellisia, sille emme itsekään ole toimitusvaikeuksien vuoksi päässeet testaamaan laitteita. Lisäksi harmiksemme malliston ehdoton plussa, KettMaps-karttasovellus ei ole saanut kovinkaan hyviä arvosteluita sovelluskaupoissa. Jäämme siis itsekin odottamaan lisätietoa ja käytännön kokemuksia uusista laitteista.

Tiedotamme asiakkaitamme heti, kun saamme uutta tietoa aiheesta. Mikäli olet aikeissa tilata Kettlerin laitteita, suosittelemme kyselemään asiakaspalvelustamme (puh. 045 2780 820 / [email protected]) tuotteen tarkempaa toimitusaikaa tai mahdollisesti samantyyppistä korvaavaa tuotetta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *