Kuntokaupasta kuntosali Black Donutsin työntekijöiden käyttöön

Insinööritoimisto Black Donutsin toimitusjohtaja Derek Carruthers kertoo yrityksen työntekijöiden olevan aktiivista väkeä. Henkilöstö harrastaa vapaa-ajallaan niin pyöräilyä, hiihtoa kuin lihaskuntotreenejäkin. Ajatus firman omasta kuntosalista oli kytenyt työntekijöiden keskuudessa jo ennestään, ja Derekin astuessa virkaan hän liikunnallisena kaverina päätti laittaa idean vihdoin  toteutukseen.

Kuntokauppaan päädyttiin kilpailutuksen kautta. Tarjouksessa kohtasi niin hinta, toimitusaika kuin toiveisiin monipuolisesta ja kehonhuollollisesta kuntosalista vastaaminenkin. Prosessin etenemiseen oltiin tyytyväisiä, ja kilpailutuksesta kuukauden päästä entinen varastohuone olikin jo saanut uuden ilmeen henkilöstön kuntosalina sekä verryttely- ja taukojumppatilana.

Kehonhuoltoa ja virkistäytymistä työpäivän aikana

Derek itse on kuntosalin vakiokäyttäjä. Reissaavan toimitusjohtajan aika on rajallista, mutta liikunnasta hän ei halua tinkiä. Työpäivän aikana tehtävät minitreenit ovat Derekin mukaan erittäin aikatehokkaita, ja hän käykin salilla aina Tampereen toimistolla ollessaan. Erityisen kovassa käytössä on ollut FitNordin Sprint 500-juoksumatto, jolla hän tekee puolen tunnin juoksutreenejä piristääkseen työpäivää ja kartuttaakseen istumatyöläisen askelsaldoa.

Lisää Derekin ajatuksia FitNord Sprint 500-juoksumatosta yrityssalien käytössä löydät tästä blogiartikkelistamme.

Derek Carruthers juoksee työpäivän aikana puolen tunnin juoksulenkkejä FitNord Sprint 500-juoksumatolla työtehon ja kunnon ylläpitämiseksi.

Hauis-ilta saa hihat puristamaan

Suunnitteluinsinöörinä työskentelevä Jani Leinonen edustaa sitä lihaksikkaampaa käyttäjäkuntaa kuntosalilla. Janilla itsellään on monipuolinen ylävartalon treeniohjelma, joka on säännöllisen harjoittelun myötä osoittautunut voiman ja lihasmasssan hankkimisen ohella myös tehokkaaksi istumatyöstä johtuvien lihasjumien ja -kipujen karkoittajaksi. Treeniin kuuluu erilaisia kahvakuulilla, käsipainoilla ja kehonpainolla tehtäviä treeniliikkeitä. Alku- ja loppuveryttelyn Jani yleensä tekee kävellen tai hölkäten Sprint 500-juoksumatolla.

Janilla on monipuolinen treeniohjelma, jonka tavoitteena on pitää istumatyön aiheuttamat jumit loitolla.

Työntekijät treenaavat henkilöstä riippuen yksin, kaksin tai porukassa ja sali on koettu kaikkiaan hyödylliseksi. Janin mukaan kuntosalin hankkimisen myötä erityisesti kenttäinsinöörien hihat ovat alkaneet puristaa. Treeniporukka on insinöörimäisen järjestelmällisesti jakanut illat eri lihasryhmille – erityisen suosittu on ollut hauis-ilta! Myös leuanvedot ovat olleet suosittuja, sillä FitWoodin TROLLSTIGEN-puolapuilla on kätevä käydä voimailemassa kesken päivänkin. Tämän hetken leuanvetoennätystä pitää hallussaan Mikko Sironen, 25 puhtaan toiston suorituksellaan. 

Kuinka hyödyntää työpaikan kuntosalia tehokkaasti?

Black Donutsin kuntosalilla työntekijät käyvät venyttelemässä, taukojumppaamassa ja tekemässä myös kovia treenejä. Viikoittain järjestetään yhteinen ja kaikille avoin kehonhuoltotunti, ja viikonloppuisin myös työntekijöiden perheet ovat tervetulleita treenaamaan. Sali on ollut enenevissä määrin käytössä, mutta kehityskohtiakin salilta on löytynyt. Alun perin hankkimatta jätetyille kyykky- ja maastavetomahdollisuuksille on herännyt tarve, joten levytanko, levypainot ja voimahäkki ovat tulevaisuuden hankintalistalla. Kahvakuulat, käsipainot ja voimakuminauhat tarjoavat hyvät puitteet peruslihaskuntotreenille, mutta useampi työntekijä on huomannut kaipaavansa myös suurempia painoja liikkeisiin. Myös peili on toivelistalla, sillä peilin kautta on hyvä tarkastella liikeratoja, ja tuohan se myös lisää tilan tuntua huoneeseen.

Kuntokauppa on toimittanut kuntosalikokonaisuuksia ja välineistöä niin kaupallisille saleille kuin yhteisöille, yrityksille ja koteihinkin. Mikäli sinulla on tarkoitus hankkia kuntosali tai sen välineistöä, ota ihmeessä yhteyttä kuntosalin suunnitelupalveluumme! Autamme mielellämme kokoamaan  sellaisen kokonaisuuden, joka vastaa tarpeisiin mahdollisimman monipuolisesti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *