FitNord-juoksumatot — odotetun malliston esittely

Kerroimmekin äskettäin kiinnostuneille FitNord-juoksumattomalliston taustaa. Nyt on aika esitellä mallisto ja kaivaa sen tärkeimmät ominaisuudet esille, jotta saat vertailupohjaa miten ne asettuvat muuhun tarjontaan nähden.

Kuntokaupan myynnissä ja asiakaspalvelussa on törmätty yleisessä tarjonnassa oleviin useisiin puutteisiin. Edullisemman pään ja keskihintaluokan juoksumatoissa huippunopeus ja teho jäivät usein vaisuiksi. Kalliimman kotikäytön hintaluokan juoksumatoista puolestaan on puuttunut selkeimmät konkreettiset lisähyödyt. Miksi panostaisin enemmän, jos en saa selvästi vastinetta rahoilleni? Joillakin teknisten tietojen perusteella hyvältä kuulostavilla juoksumatoilla on hirveän tuntuista juosta ja ohjelmistojen helppokäyttöisyydessä on ollut usein sanomista kautta linjan.

”Helmiä on löytynyt joukosta, mutta harvoin ’koko pakettia’. FitNord-juoksumattojen kohdalla voidaan nostaa pari itseäni erityisesti innostavaa yksityiskohtaa — edullisimmallakin FitNord-juoksumatolla juoksee peräti 20 km/h ja kalliimmalla puolella saadaan vihdoin kotikäyttöön tarjolle aidosti voiteluvapaa, kestovahattu juoksumatto tehokkaalla ja äärimmäisen kestävällä AC-moottorilla, joita näkee yleensä vain ammattikäytössä”, malliston päävastuullinen kehittäjä Kai Kairavirta kertoo.

Tutustutaan FitNord-juoksumattomalliston viiteen eri malliin ja niiden pääominaisuuksiin ja eroihin.

juoksumatto-fitnord-sprint-200_orig

FitNord Sprint 200

Edullisin Sprint 200 on vakaa juoksumatto, joka tarjoaa 1,75 hevosvoiman jatkuvan tehon sekä 3-hevosvoiman hetkellisen tehon. Huippunopeus 20 km/h, sekä DC-moottori takaavat, että jo edullisin malli tarjoaa peruskäyttäjälle loistavat edellytykset juoksuharjoitteluun, hölkkään ja jopa kävelyyn. Käyttäjän maksimipaino on 120 kg. Nousukulman saa nostettua 15 prosenttiin. Helppokäyttöisyys korostuu pikaohjelmilla, joita on 6 nopeuteen ja 6 nousukulmaan liittyen, sekä valmisohjelmia löytyy peräti 18 kappaletta.

FitNord Sprint 200 -juoksumaton ominaisuuksiin voit tutustua tarkemmin täältä.

FitNord Sprint 300

Juoksuala kasvaa 6 cm leveämmäksi 52 x 141 cm mittoihin, kun siirrytään 200-mallista 300-malliin ja rungoksi vaihtuu puoliammattilaisrunko. Tehokkaampi DC-moottori tarjoaa 2,5 hevosvoiman jatkuvan ja 4,5 hevosvoiman hetkellisen tehon. Sprint 300:n enimmäiskäyttäjäpaino on 150 kg, mikä viestii erittäin jämäkästä rakenteesta. Ohjelmistopuolella malli tuo tarjolle 22 ohjelmaa sekä pikavalitsimet turvalliseen käyttöön: 5 pikavalintaa nopeudelle ja 5 nousukulmalle. Sprint 300 sopii tehokkaamman moottorin takia erityisesti aktiiviselle kävelykäyttöön ja se on erinomainen valinta koteihin myös hölkkäjuoksijoille.

FitNord Sprint 300 -juoksumaton ominaisuuksiin voit tutustua tarkemmin täältä.

FitNord Sprint 500

Mielenkiintoinen uutuus, kestovahatulla matolla ja AC-moottorilla varustettu FitNord Sprint 500 -juoksumatto

FitNord Sprint 500

Sprint 500 on ulkonäöltään ja ominaisuuksiltaan vastaava kuin 300-malli, mutta tuunattu versio joiltakin ratkaisevilta osin ja ylivertaisen huoleton. Tässä on vihdoin kestävyyttä ja huoltovapautta arvostavan aktiivisen juoksijan ja kävelijän juoksumatto, josta on aiemmin saanut vain haaveilla. DC-moottorin sijaan kopan alla kehrää paremmin aktiivikäyttöä kestävä AC-moottori, joita on asennettu yleensä lähinnä arvokkaampiin ammattikäytön laitteisiin. Juoksutuntuma 300- ja 500-malleissa on pitkälti sama, mutta AC-moottorin lisäksi laitteen kruununa on kestovahattu matto, jonka myötä Sprint 500 on paitsi kestävä, myös pitkäksi aikaa huoltovapaa. Malli soveltuu jopa kevyeen yhteisökäyttöön helpon huollettavuuden ansiosta — esimerkiksi taloyhtiön kuntosalilla ei aina maton voitelua muisteta tehdä.

FitNord Sprint 500 -juoksumaton ominaisuuksiin voit tutustua tarkemmin täältä.

FitNord Sprint 1000

FitNord Sprint 1000 on malliston ensimmäinen täysammattilainen juoksumatto jota ei taiteta pystyasentoon, eli se tarjoaa kiinteän ja vakaan rungon. Juoksumatto soveltuu erinomaisesti yhteisökäyttöön ja pienille julkisille saleille, kuten uimahallit. Sama helppokäyttöinen näyttö kuin 300- ja 500-malleissa, mikä on tärkeä ympäristössä jossa käyttäjiä ei tarvitse kouluttaa laitteen käyttöön.

Tehokas AC-moottori, 3,5 hevosvoiman jatkuva ja 6 hevosvoiman hetkellinen teho. Huippunopeus nousee aiempiin malleihin nähden 22 km/h ja maksimi käyttäjäpaino on 170 kg. Mallissa on rungossa erikoisiskunvaimennus, jonka ansiosta runko on vakaa ja jämäkkä mutta pehmeämpi juosta jopa barefoot-kengillä. Myös FitNord Sprint 100 -juoksumatto toimitetaan kestovahatulla matolla, joten saat juosta huoletta ilman tarvetta murehtia oikeanlaisesta voitelusta.

FitNord Sprint 1000 -juoksumaton ominaisuuksiin voit tutustua tarkemmin täältä.

FitNord Sprint 1000

FitNord Sprint 1000

FitNord Diamond Dash 1000

Malliston huippumalli FitNord Diamond Dash 1000 on suunniteltu kaupalliseen käyttöön ja tarjoaa 25 km/h huippunopeuden sekä AC-moottorilla 4,5 hevosvoiman jatkuvan ja 7 hevosvoiman hetkellisen tehon. FitNord Diamond Dash 1000 -juoksumaton täysautomaattivoitelujärjestelmä tuo kaupalliseen käyttöön huoltovapautta ja ominaisuudet, joita ei tämän hintaluokan juoksumatoissa ole totuttu näkemään. Ensimmäinen erä ehdittiin myydä loppuun jo ennen sen saapumista ja seuraavaa erää pääsee ennakkovaraamaan pian.

Erinomaiset ominaisuudet pitkällisen tutkimustyön tulosta

Mallisto on suunniteltu tarjoamaan vaihtoehdot niin koti-, yhteisö- kuin ammattilaiskäyttöön. Kuntokaupan tuotepäällikkö ja osakas Kai Kairavirta kertoo malliston suunnitteluun liittyneestä työstä, että keskeisinä ominaisuuksina haluttiin erinomainen juoksutuntuma sekä helppokäyttöinen käyttöliittymä kaikille malliston juoksumatoille.

kai_kairavirta_kuva

”Etsimme juoksumaton valmistavaa kumppania pitkään, sillä halusimme parhaat materiaalit ja teknologiat, joiden avulla mallisto täyttää asiakkaidemme vaatimukset. Luotettavuuden ja tuntuman lisäksi tärkeää oli myös saavuttaa useimpien asiakkaiden makuun sopiva ulkonäkö. Meille oli ehdottoman tärkeä asia saada myös oma asiantuntemuksemme sekä huoltoverkostomme korkealle tasolle, jotta pystymme vastaamaan asiakkaille nopeasti mahdollisissa ongelmatilanteissa. Nyt olikin siis luonnollinen aika edetä tämän malliston julkaisussa. Olen innoissani ja tyytyväinen siitä, että emme joutuneet tekemään kompromisseja, vaan saimme luotua upean malliston.”, Kairavirta sanoo.

Ammattikäytön juoksumaton kohdalla ensimmäisen erän loppuunmyynti jo ennakkomyynnissä sekä valinta huippu-urheilijoiden valmennuskeskukseen puhuvat selkeää kieltä malliston puolesta. Sen lisäksi Kuntokauppa sai olla mukana lahjoittamassa Sprint 500 –juoksumattoa koululuokan käyttöön ja pian FitNord-juoksumattoja pääsee testaamaan myös Kuntokaupan myymälässä. Kuulemme mielellämme lisää asiakkaidemme ensikäden palautetta, kokemuksia ja vastaamme kysymyksiin, joten otathan rohkeasti meihin yhteyttä!

Julkaistu kategoriassa FitNord, FitNord-juoksumatot, Juoksumatot, Kuntolaite-testit avainsanoilla , kirjoittanut .

Matias Kukkonen

Matias on Kuntokaupan yksi kolmesta perustajajäsenestä ja nykyisellään luotsaa Kuntokauppaa yrittäjänä ja toimitusjohtajana. Matiaksen oma urheilutausta pitää sisällään monenlaista harrastelua ja lyhyen jakson kilpaurheilua. Kilpaurheilu alkoi 23 vuotiaana, kun mies löysi tiensä pikajuoksuharjoituksiin syksyllä 2003 ja alitti ensimmäisenä kilpailukautenaan kesällä 2004 maagisen 11 sekunnin rajan ajalla 10,98. Tästä kehitys jatkui SM-tasolla siten, että kesä 2005 toi Kalevan Kisoissa M 100 m välieräpaikan. Kesällä 2006 Kalevan Kisat pidettiin Matiaksen silloisessa kotikaupungissa Jyväskylässä, jossa mies ylsi silloiseen tavoitteeseensa: miesten 100 m finaaliin. Seitsemäs sija Kalevan Kisoissa kolmantena kilpailukautena jäi lopulta viimeiseksi esiintymiseksi SM-kilpailuissa. Kesän 2006 viimeinen kilpailu Lahden Eliittikisoissa toi vielä uuden ennätyksen 10,71 hienoiseen (-0,8) vastatuuleen, mutta seuraavalla harjoituskaudella alkaneet loukkaantumiset päättivät lyhyen pikajuoksu-uran kolmeen kilpailukauteen. Nykyään Matias pitää huolta kunnostaan monenlaisten urheiluharrastusten parissa, jakaa näkemyksiään treenaamisesta ja kehittää Kuntokauppaa auttaakseen sinuakin eteenpäin kohti tavotteitasi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *