Kuntokauppa.fi sponsoroi hierontapallot Kaarinan taitoluistelijoille

Kuntokauppa.fi saa aina ajoittain ehdotuksia sponsoroinnista tai hankkeista, joita voisimme olla tukemassa. Yksi tällainen pyyntö tuli Kaarinan taitoluistelijoiden Hanna Kantolalta. Päätimme lähteä mukaan Hannan ehdotukseen ja siten osaltamme tukemaan Kaarinan taitoluistelijoiden tekemää hienoa työtä nuorten tyttöjen parissa. Pitemmittä puheitta, päästetään Hanna ääneen!

– Matias

Kaarinan taitoluistelijat on kasvava muodostelmaluistelun urheiluseura. Meillä harjoittelee kaikenikäisiä luistelijoita. Nuorimmat aloittavat luisteluharrastuksensa 3- vuotiaana luistelukoulussa. Meillä on myös kaksi aikuisten harrasteluisteluryhmää, joista toinen kilpailee kansallisella tasolla. Kilpailevia joukkueita meillä on useita. Kaksi joukkuetta kilpailevat SM-tasolla, noviiseissa ja junioreissa.

Muodostelmaluistelu on monipuolinen harrastus. Jäällä harjoitellaan niin perusluistelua kuin vaativia askelsarjoja. Lisäksi oleellinen osa jääharjoittelua on kilpailuohjelmien hiominen. SM-tason luistelijamme harjoittelevat myös telinevoimistelua, balettia, fysiikkaa ja ilmaisutaitoa jääharjoittelun tueksi. Harjoitukset ovat pitkiä ja niitä on melkein joka päivä. Usein harjoitus koostuu sekä oheisharjoittelusta että jäätreenistä.

Tällä kaudella olemme päättäneet panostaa nuorten urheilijoiden kehonhuoltoon ja vammojen ennaltaehkäisyyn. Olemme kannustaneet luistelijoita käymään hierojalla, mutta olemme myös ottaneet kehonhuollon osaksi harjoittelua. Pyysimme avuksi Kuntokauppa.fi:tä, joka sponsoroi SM-joukkueillemme hierontapallot. Saimme sekä isompia että pienempiä hierontapalloja käyttöömme.

Olemme käyttäneet hierontapalloja oheisharjoittelussa ja pallot ovat olleet luistelijoilla myös kovassa kotikäytössä. Pelkkä venyttely ja loppuverryttely ei aina auta palautumaan raskaasta treenistä. Hierontapallojen avulla toivomme saavamme apua mm. penikkavaivoihin ja kiristäviin reiden ulko- ja sisäsyrjiin. Myös jalkapohjan lihasten huollossa pallot ovat osoittautuneet käteviksi.

Luistelijat ovat hieroneet palloilla toinen toisiaan. Lisäksi olemme harjoitelleet hierontapallojen käyttöä myös itsenäisesti. Netistä on löytynyt paljon pallojen käyttöohjeita meille valmentajille. Hierontapallot kulkevat kätevästi mukana harjoituskassissa, joten ne ovat aina lähellä, jos joku paikka kolottaa. Luistelijat ovat pitäneet palloista ja ovat motivoituneita huoltamaan lihaksiaan niillä. Pallot tulevat kulkemaan mukana myös harjoitusleireillä ja kisoissa.

Tänä vuonna muodostelmaluistelun SM-tason kilpailuissa nähdään toivottavasti entistäkin vauhdikkaampia ja laadukkaampia Kaarinan taitoluistelijoiden joukkueita. Lisäksi toivomme, että urheilijoidemme paikat pysyvät kunnossa koko raskaan kilpakauden. Kiitämme Kuntokauppa.fi:tä sponsoroinnista. Ihanaa syksyä ja talvea kaikille!

Diamond Edges ja Dream edges – joukkueiden puolesta,
valmentaja Hanna Kantola

Julkaistu kategoriassa Kehonhuolto ja lihashuolto, Kuntoiluvälineet, Sponsorointi ja hyväntekeväisyys, Treenivinkit / harjoitusohjelmat, kirjoittanut .

Matias Kukkonen

Matias on Kuntokaupan yksi kolmesta perustajajäsenestä ja nykyisellään luotsaa Kuntokauppaa yrittäjänä ja toimitusjohtajana. Matiaksen oma urheilutausta pitää sisällään monenlaista harrastelua ja lyhyen jakson kilpaurheilua. Kilpaurheilu alkoi 23 vuotiaana, kun mies löysi tiensä pikajuoksuharjoituksiin syksyllä 2003 ja alitti ensimmäisenä kilpailukautenaan kesällä 2004 maagisen 11 sekunnin rajan ajalla 10,98. Tästä kehitys jatkui SM-tasolla siten, että kesä 2005 toi Kalevan Kisoissa M 100 m välieräpaikan. Kesällä 2006 Kalevan Kisat pidettiin Matiaksen silloisessa kotikaupungissa Jyväskylässä, jossa mies ylsi silloiseen tavoitteeseensa: miesten 100 m finaaliin. Seitsemäs sija Kalevan Kisoissa kolmantena kilpailukautena jäi lopulta viimeiseksi esiintymiseksi SM-kilpailuissa. Kesän 2006 viimeinen kilpailu Lahden Eliittikisoissa toi vielä uuden ennätyksen 10,71 hienoiseen (-0,8) vastatuuleen, mutta seuraavalla harjoituskaudella alkaneet loukkaantumiset päättivät lyhyen pikajuoksu-uran kolmeen kilpailukauteen. Nykyään Matias pitää huolta kunnostaan monenlaisten urheiluharrastusten parissa, jakaa näkemyksiään treenaamisesta ja kehittää Kuntokauppaa auttaakseen sinuakin eteenpäin kohti tavotteitasi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *