Kesäinen kuntopiiri ulkotreeninä pihalla

Kesällä monella jää salillakäynti vähemmälle. Suomen kesä on niin lyhyt ja vetelee jälleen viimeisiään, joten hyvistä keleistä on syytäkin nauttia ulkosalla.

Jotta kunto ei täysin rapautuisi kesällä ja olokin pysyisi hyvänä, on paikallaan tehdä aina silloin tällöin lihaskuntoharjoituksia. Päätinkin antaa tässä vinkiksi esimerkin kesäisestä tehokkaasta kuntopiiristä, jonka voit tehdä pihatreeninä ulkona. Tällä saat varmasti koko kroppaan kivasti tuntumaa ja etenkin jaloille myös hyviä tehoja.

Katso videolta vinkit, niin pääset parhaiten kärryille!

Tässä vielä kooste liikkeistä ja esimerkkitoistot suluissa. Kesällähän ei kannata liikaa stressailla, niin ota palautukset omaan tahtiin tuntuman mukaan… 😉 Etenkin nuo tehokkaammat hypyt on syytä pystyä tekemään oikealla suoritustekniikalla ja tehokkaasti, niin ei kannata liikaa kiirehtiä.

Keski- ja ylävartalo-osio:
– syvät vatsat selinmakuulla (20 toistoa – 10/jalka)
– punnerrukset (20 toistoa)
– linkkari kahvakuulalla (10 toistoa – esim. 10 kg kahvakuula)
– kahvakuulalla rive + työntö (10 toistoa/käsi – esim. 20 kg kahvakuula)
X 3 kierrosta

Jalkaosio:
– tasajalkahyppy kahvakuulalla / JVE-hyppy* (10 hyppyä – esim. 10 kg kuula)
– askelkyykkykävely kahvakuulalla** (10 askelta eli 5 per jalka – esim. 20 kg kuula)
X 5 kierrosta

*Jalkojen Välistä Eteen -hypyllä tarkoitetaan vastaavantyyppistä liikettä kuin JVE-heitto kuulalla. Tämän tyyppisiä harjoitteita tehdään paljon teholajeissa etenkin yleisurheilun, kuten pikajuoksun ja heittolajien puolella.

**Muista pitää askelkyykkykävelyssä kahvakuula aina painottoman jalan (takana olevan jalan) puolella. Pidä ponnistusvaiheessa kantapää tiukasti maassa, lantio suorassa ja pyri kohdistamaan lihastyö ensisijaisesti pakaraan.

Eipä muuta kuin hyviä treenihetkiä ja palaillaan taas aiheeseen!

– Matias

 

Julkaistu kategoriassa FitNord, Kahvakuulat, Kuntoiluvälineet, Lihaskunto / kuntopiirit, Treenivinkit / harjoitusohjelmat avainsanoilla , , kirjoittanut .

Matias Kukkonen

Matias on Kuntokaupan yksi kolmesta perustajajäsenestä ja nykyisellään luotsaa Kuntokauppaa yrittäjänä ja toimitusjohtajana. Matiaksen oma urheilutausta pitää sisällään monenlaista harrastelua ja lyhyen jakson kilpaurheilua. Kilpaurheilu alkoi 23 vuotiaana, kun mies löysi tiensä pikajuoksuharjoituksiin syksyllä 2003 ja alitti ensimmäisenä kilpailukautenaan kesällä 2004 maagisen 11 sekunnin rajan ajalla 10,98. Tästä kehitys jatkui SM-tasolla siten, että kesä 2005 toi Kalevan Kisoissa M 100 m välieräpaikan. Kesällä 2006 Kalevan Kisat pidettiin Matiaksen silloisessa kotikaupungissa Jyväskylässä, jossa mies ylsi silloiseen tavoitteeseensa: miesten 100 m finaaliin. Seitsemäs sija Kalevan Kisoissa kolmantena kilpailukautena jäi lopulta viimeiseksi esiintymiseksi SM-kilpailuissa. Kesän 2006 viimeinen kilpailu Lahden Eliittikisoissa toi vielä uuden ennätyksen 10,71 hienoiseen (-0,8) vastatuuleen, mutta seuraavalla harjoituskaudella alkaneet loukkaantumiset päättivät lyhyen pikajuoksu-uran kolmeen kilpailukauteen. Nykyään Matias pitää huolta kunnostaan monenlaisten urheiluharrastusten parissa, jakaa näkemyksiään treenaamisesta ja kehittää Kuntokauppaa auttaakseen sinuakin eteenpäin kohti tavotteitasi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *