Crosstrainer-vertailu: Gymstick FTR 90 ja Kettler Skylon 1.1

Päivitys 12.10.2018: Kettler Skylon 1.1 on vanhentunut malli; se on poistunut myynnistä ja tilalle on tullut kaksi uutta ja hiukan edullisempaa mallia: Kettler Skylon 2 ja Kettler Skylon 3.1.

Oletko suunnitellut crosstrainerin hankintaa? Otimme Kuntoblogissa vertailuun kaksi hyvää ja suosittua etuvetoista crossaria. Katsotaanpa, millaisista laitteista on kyse!

Gymstick FTR 90 on vakaa etuvetoinen crosstrainer, jonka sujuva askellus tekee siitä miellyttävän käyttää. Gymstickin yksi ehdoton vahvuus on lyhyt kokonaispituus (n. 160 cm), joten laite mahtuu mukavasti myös pieniin tiloihin. Tämä seikka kiinnostaa yleensä kotikuntoilijoita, kun mietitään laitteen sijoituspaikkaa vaikkapa olohuoneessa.

Gymstickissä on lyhyestä pituudesta huolimatta erittäin tasainen ja hiihtävä askellus. Jalasten alla olevat turvaraudat estävät jalasten tippumisen kiskoilta, mikä tekee laitteesta turvallisen vauhdikkaammissakin treeneissä. Etuvetoisuuden ansiosta Gymstick on tukeva ja vakaa laite suuremmillakin kuormilla. Laite ei siis ole lainkaan kiikkerä, vaikka onkin pienikokoinen.

Yhtenä lisävahvuutena mainittakoon, että Gymstick FTR 90 on erittäin hiljainen käytössä, joten esim. TV:n katselu onnistuu hyvin laitetta käyttäessä, eikä laite häiritse myöskään naapureita kerrostalossa. Väriltään laite on tyylikkään musta. Gymstickissä ei ole siirtopyöriä, mikä kannattaa huomioida, jos laitetta on tarvetta siirrellä käytön jälkeen. Laite ei myöskään ole kokoontaitettava, mutta pienen kokonsa ansiosta se mahtuu silti pienempäänkin tilaan.

Gymstick FTR 90 -laitetta hankittaessa kannattaa huomioida etenkin kuntoilijan koko: Gymstick ei sovellu kovin hyvin pidemmille, yli 185 cm käyttäjille, mutta sopii ihanteellisesti lyhyemmille kuntoilijoille.

Katso videolta, kun Kuntokaupan Matias testaa Gymstickiä:

Kettler Skylon 1.1 on helppokäyttöinen ja vakaa etuvetoinen crosstrainer. Laitteessa on suuri vastuspyörä, joka mahdollistaa monipuoliset vastustasot, joten jokaiselle löytyy varmasti sopiva vastus. Kettler Skylon 1.1 on Gymstickiin verrattuna suurikokoinen: kokonaispituutta on n. 220 cm, mikä on huomattavan paljon verrattuna Gymstickin 160 cm:n pituuteen. Pituuden ansiosta liikerata on sulava ja laite soveltuu jokaiselle käyttäjälle.

Kettler Skylon 1.1 -crosstrainer on erinomainen valinta pitkää ja hiihtävää askellusta sekä hyviä harjoitusohjelmia arvostavalle käyttäjälle. Kuten Gymstickissäkin, myös Kettlerissä turvarauta estää jalasten putoamisen kiskoilta, joten kovatkin treenit ovat turvallisia.

Kettler Skylon 1.1 on nappivalinta silloin, kun perheessä on useita eripituisia käyttäjiä. Laitteen suurin vahvuus on sen monipuolisuus ja käyttötuntuma, jota suunnitellessa on otettu huomioon kaikenkokoiset käyttäjät.

Lisäksi Kettler Skylon on kokoontaitettava, mikä säästää tilaa, kun laitetta ei käytetä. Laite tarvitsee kokoontaitettuna lattiapintaa enää n.110 cm. Siirtopyörät helpottavat laitteen siirtelyä paikasta toiseen.

Katso videolta, kun Kuntokaupan Matias testaa Kettleriä:

Selkein ero Kettler Skylon 1.1:n ja Gymstick FTR 90:n välillä on siis laitteen pituus. Tämä aiheuttaa pientä eroa askelpituuteen ja luonnollisesti myös laitteen säilytykseen. Yhteenvetona voidaan todeta, että Gymstickin crosstrainer sopii erinomaisesti pieneen tilaan ja lyhyemmälle tai keskipituiselle kuntoilijalle. Pidemmälle kuntoilijalle suosituksemme on Kettler Skylon 1.1. Kettlerin kohdalla on kuitenkin huomioitava laitteen pituus, joskin kokoontaitettavuus helpottaa laitteen säilyttämistä.

Molemmat crossarit ovat käytössä vakaita ja tukevia. Sirommasta koosta huolimatta myös Gymstick FTR 90:n liikerata on melko pitkä ja askellus tasainen. Hinnaltaan Kettler Skylon 1.1 on hieman Gymstickiä kalliimpi, mutta rahoilleen saa vastineena kaikenkokoisille käyttäjille sopivan laitteen, jossa on suuremman vastuspyörän ansiosta vakaampi tuntuma ja mahdollisuus isommilla vastuksilla harjoitteluun.

Voimmekin lämpimästi suositella asiakkaillemme testattuja crossareita, joissa molemmissa on hinta-laatusuhde kohdallaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *