Tunturi T50 testi: Ensikosketus uuteen juoksumatto-mallistoon

Pääsimme testaamaan ISPO 2017 -messuilla Saksan Münchenissä uutta Tunturi T50-mallistoa, josta lupasimme kertoa mietteitämme. Uuden juoksumattomalliston T50 on hyvin samantyyppinen juoksumatto kuin vanhan malliston GO Run 50. Uudesta mallistosta löytyy kuitenkin muutamia merkittäviä heikennyksiä aiempiin malleihin verrattuna.

Juoksutuntumaltaan uusi T50 on keskitasoa, ei selkeästi pehmeä eikä myöskään kova. Kevyellä juoksijalla alusta toimii hyvin, mutta painavammalle käyttäjällä saattaa esiintyä sivuttaisliikettä nopeissa juoksuvauhdeissa tai esimerkiksi vetoharjoittelussa. Juoksutuntuma on kokonaisuudessaan siis heikompi kuin Tunturi GO Run 50 -juoksumatossa, jonka tämä uusi malli tulee korvaamaan. Juoksunopeuteen on myös tehty hieman hienosäätöä verrattuna GO Run 50 -mattoon ja vauhti tuleekin tippumaan pykälän alaspäin 18 Km/h. Kooltaan juoksualusta on mukavan kokoinen, juoksualaa löytyy 50cm x 149cm.

Juoksumaton näyttöpaneelissa on tapahtunut suurin heikennys, ainakin jos mittarina on käytettävyys. Vauhdin ja kulman säätöön ei ole enää pikanäppäimiä, vaan säädöt tapahtuvat pitämällä painiketta pohjassa, mikä voi hankaloittaa säätämistä nopeatempoisissa harjoituksissa. Uutuutena löytyvät Kinomap- sekä FitPlus-ominaisuudet, joiden tarkoituksena on tuoda lisää mahdollisuuksia juoksuun eri reittivaihtoehtojen avulla (Google Street View ja Kinomapsin liikkuva kuva), tästä ominaisuudesta varsinkaan Google Maps -harjoittelumahdollisuus ei tuo mielestämme juurikaan lisäarvoa.

Ulkonäöltään T50:n musta väri saattaa miellyttää joitakin käyttäjiä enemmän kuin edeltäjien ulkomuoto. Viime Tunturin kotikäytön mallien tapaan myös T50 on taitettava malli, mikä helpottaa säilytystä ahtaammissa tiloissa. Yhtenä pienenä yksityiskohtana mainittakoon tablettiteline, joka uudesta T50:stä löytyy, näin ollen oman viihteen tuominen juoksuharjoitteluun on helpompaa.

Hinnaltaan uusi T50 tulee olemaan melko samaa luokkaa kuin aiempi vertailukelpoinen malli GO Run 50. Huomioitavaa on, että uusi T50 ei ole millään tavalla verrattavissa vanhaan T50:en, kyseessä on siis täysin eri laite, vaikkakin nimi on hämmentävästi sama kuin muutama vuosi sitten lopetetulla mallilla.

Yhteenvetona voidaan todeta, että uusi Tunturi T50 saattaa joidenkin silmään näyttää edeltäjiään tyylikkäämmältä, mutta juoksutuntuma ja käytettävyys ovat heikentyneet edeltäjiin verrattuna. Näin ollen vaikuttaa siltä, että hinta-laatusuhde tulee myös kärsimään aiempiin malleihin nähden. Jäämme seuraamaan, tuleeko ominaisuuksiin vielä muutoksia vai tuleeko tuote markkinoille tällaisenaan.

Julkaistu kategoriassa Juoksumatot, Kuntolaite-testit, Tunturi juoksumatot avainsanoilla , , , kirjoittanut .

Kai Kairavirta

Kai on istunut Kuntokaupan tiskin takana keväästä 2014 ja antaa asiakkaille monipuolisen ja osaavan opastuksen olipa kyseessä iso yrityssali tai yksittäinen tuote. Tätä nykyä Saksasta käsin operoiva Kai etsii koko ajan asiakkaille sopivia uusia tuotteita ja pyrkii seuraamaan liikunta-alaa monipuolisesti, jotta asiakkaamme voivat varmistua uusien trendien rantautumisesta Suomeen mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Monipuoliseen liikuntataustaan kuuluu mm. joukkuelajeja jääkiekosta jalkapalloon sekä yksilöpuolelta kestävyysjuoksu sekä tätä nykyä enemmän kuntosaliharjoittelu. Joukkuelajeissa aina maalivahtina lyhyestä pituudesta huolimatta. "Joukkuelajit on kivoja, kun niitä saa pelata yksin"

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *