Testissä Kettler Skylon 1.1 etuvetoinen crosstrainer

Päivitys 12.10.2018: Tuote alkaa olla vanhaa tekniikkaa ja uudet paremmat mallit ovat korvanneet sen. Suosittelemme nykypäivänä tutustumaan tämän sijaan ennemmin näihin saman tyylisiin malleihin: Kettler Skylon 3.1 ja FitNord Hiker 300 F.

Kettlerin edullisin Skylon-sarjan etuvetoinen crosstrainer tarjoaa käyttäjälleen käyttömukavuutta ja runsaasti ominaisuuksia hintaluokassaan. Skylon 1.1 on Kettlerin kauko-idän tuotantoa eikä valmistettu Saksassa, kuten Kettlerin kalliimman hintaluokan crosstrainerit. Valmistuslaatu on kuitenkin hyvää ja käyttäjä saakin rahoilleen hyvin vastinetta.

Tässä ensin lyhyt video laitteesta käytössä:

Laite kilpailee hintaryhmässään sellaisia etuvetoisia crosstrainereita kuten Tunturi Go Cross F 70 ja Gymstick FTR 90 vastaan. Laite on suunniteltu suuren kansan kotikuntolaitteeksi ominaisuuksiltaan ja toteuttaakin tehtävänsä kiitettävästi. Käydään laitteen ominaisuudet läpi kohta kohdalta.

Käytettävyys ja koko

Crosstrainerille pyörimisliikkeen sulavuus ja liikeradan muoto on ominaisuuksista tärkein. Liikeradan sopivuuteen käyttäjälle vaikuttaa yleensä merkittävimpänä käyttäjän koko, joten katsotaan tarkemmin hieman laitteen kokoa ja liikeradan ominaisuuksia.

Skylon 1.1 crosstrainerin suuri 18.5 kg vauhtipyörä kykenee luomaan reilusti liikemassaa sulavan käyttötuntuman aikaansaamiseksi. Erittäin pitkä 50 cm askelpituus ja 18 cm askelkorkeus tekevät liikeradasta mukavan sulavaa ja maastohiihtoa muistuttavaa.

Jalustojen etäisyys on toisistaan 21,5 cm jalustan keskeltä mitattuna, mikä on muutaman sentin vähemmän kuin esim. Tunturi Go Cross F ja Gymstick FTR 90 crosstrainereissa. Kokonaisuutena jalkojen liikerata on kiitettävän sulavaa ja sopii varmasti kaiken kokoisille kuntoilijoille. Jalustat ovat riittävän suuret, jotta pientä hienosäätöä pystyy tekemään hyvin jalkojen sijoittelulla.

Käsikahvat ovat noin 60 cm etäisyydellä toisistaan, mikä on tämän hintaluokan laitteissa keskitasoa. Laite soveltuu hyvin normaalipituisille ja pitkillekin käyttäjille. Mikäli olet pienikokoinen (sanotaan alle 160 cm), niin Gymstickin FTR 90 tarjonnee paremman tuntuman.

Käsikahvat ovat riittävän korkeat pitkällekin käyttäjälle ja käytettävyyttä lisää vielä pyöristetyt kahvojen päät, jolloin käsiä on mahdollista pitää kiinni kahvoissa päältä päin puristaen.

Kettler Skylon 1.1 näyttö ja kahvat

Kahvojen etäisyys on toisistaan noin 60 cm, mikä ei merkittävästi rajaa käyttäjäkuntaa koon puolesta. Hyvän otetuntuman löytyminen on varmempaa sekä pitkille että lyhyemmille käyttäjille. Kahvojen päät on pyöristetty, joten otteen voi ottaa myös kahvan päältä.                                                                                                                               Näyttö on taustavalaistu ja kertoo samanaikaisesti kaikki toimintoarvot.

Laitteen maksimikäyttäjäpainoksi on ilmoitettu 130 kg ja itse laitteen paino noin 75 kg. Laite tuntuu tukevalta kovassakin menossa ja sopii varmasti hyvin isokokoisellekin käyttäjälle ilmoitettuun painorajaan asti. Etuvetoisissa crosstrainereissa paino yleensäkin jakaantuu suuremmalle alalle kuin takavetoisissa crosstraineressa, ja tämänkin mallin kohdalla laitetta on ilo käyttää ilman sen suurempaa notkumista tai epätasapainoa.

Kettler Skylon 1.1 on laitteena jo suuri. Kokonaispituutta on 220 cm, mikä on huomattavan paljon verrattuna esim. Gymstickin FTR 90 crossariin tai jopa Tunturi Go F crossareihin. Kokonaispituus ei selity pelkästään pitkällä askelpituudella, vaan laitteen kiskot on suunniteltu ylipitkäksi siitä syystä, että ne on mahdollista nostaa pystyyn, jolloin laitteen saa kokoon taitettuna pienempään tilaan säilytykseen. Laite tarvitsee kokoon taitettuna lattiapintaa enää 110 cm ja ylempää mitattuna 150 cm.

Kettler Skylon 1.1 kokoontaitettuna

Täydessä mitassa jalustat alhaalla Kettler Skylon 1.1 on 220 cm pitkä. Kokoon taitettuna pituus on 110 cm lattianpinnasta mitattuna.

Käytettävyyttä ja turvallisuutta parantamaan laitteeseen on tehty vauhtipyörän lukko, jolla pyörimisliikkeen saa lukittua. Tämä lukitusmahdollisuus on tarpeen ainakin siirtelyä ajatellen, mutta on tervetullut ominaisuus varmasti myös lapsiperheissä, joissa halutaan estää laitteen käyttäminen leikeissä.

Käytettävyyden osalta mainittakoon lopuksi vielä, että jalustojen turvallisuus on varmistettu kiskojen ympäri kiinnitettävillä lenkeillä, millä varmistetaan se, että jalusta ei pääse hyppäämään pois kiskolta missään vaiheessa. Tämä ominaisuus on joillekin hyvinkin merkittävä asia, varsinkin jos liikkuminen on muuten rajoitettua ja jalustoille kiipeäminen saattaa olla haastavaa tai tykkää vielä itsensä äärimmäisyyksiin treenatessa.

Kettler Skylon 1.1 etuvetoinen crosstrainer, rullavarmistus

Rullien alapuolelle kiinnitettävät metallilenkit pitävät jalustat varmasti paikoillaan tilanteessa kuin tilanteessa.

Harjoitustietokone ja ohjelmat

Kettler on onnistunut harjoitustietokoneen käytettävyyden suunnitellussa ja itse harjoitusohjelmien toiminnassa erinomaisesti. Minimalistinen käyttöliittymä push ’n’ turn-painikkeella ja muutama lisänappi ovat kaikki mitä tarvitset laitteen toimintojen ohjaamiseen. Näyttö on valaistu ja informatiivinen kertoen samanaikaisesti eri toimintojen arvot. Kettlerin ohjekirja sisältää mukavasti ohjeita harjoittelun aloittamiseen ja treeniohjelman tekoon.

Harjoitusohjelmia löytyy yhteensä 8 kpl joista 6 kpl on vapaasti skaalattavia ohjelmia. Voit käyttää harjoituksissa sykeohjausta, joko käsikahvojen, mukana tulevan korva-sensorin tai 5kHz sykevyön kanssa. Vastustasoja on yhteensä 15 kpl ja maksimivastus tämän tason laitteeksi oikein hyvä, vaikkakaan ei mene äärimmäisyyksiin.

Kokonaisuutena Kettler Skylon 1.1 crosstrainer antaa hyvät harjoitusmahdollisuudet aktiivisellekin kuntoilijalle ja mahdollistaa monipuolisen treenaamisen.

Yhteenvetona lopuksi

Kettler Skylon 1.1 crosstrainer on hyvä valinta käyttäjälle joka arvostaa pitkää askelpituutta sekä hyviä harjoitusohjelmia. Hinta on iinan verran pahimpia kilpailijoita korkeampi, mutta hyvä, tuntuma ja kokonaisuus antavat kuitenkin vastinetta rahoille.

Mikäli hinta ei ole laitevalintaa tehdessä ykköskriteeri tai laite on tulossa useammalle käyttäjälle perheessä ja pituuseroa käyttäjien välillä on paljon, tarjoaa Skylon 1.1 parhaimman ratkaisun tähän hintaryhmässään. Laitteen suurin vahvuus on sen monipuolisuus ja käyttötuntuma, jota suunnitellessa on otettu huomioon kaiken kokoiset käyttäjät.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *