Testataan Gymstick FTR 40 soutulaite

Kuntokauppa.fi tuo valikoimaansa kaudelle 2016-2017 Gymstick FTR 40 soutulaitteen kotikuntoiluun. Laite on valikoimamme edullisimpia soutulaitteita, mutta se ei kuitenkaan häviä merkittävästi ominaisuuksissa esim. Tunturin Go Row 30 soutulaitteelle tai Titanin soutulaitteille. Laite on kokoontaitettava, jolloin sen saa kohtalaisen pieneen tilaan säilytykseen. Gymstick FTR 40 soveltuu hyvin esim. kakkoslaitteeksi lämmittelyyn ja kotitreenin tekemiseen.

Katso video Gymstick FTR 40 soutulaitteesta Kuntokaupan testissä. Videolla näytetään miten otetaan hyvä harjoitteluasento ja annetaan selkeät ohjeet treenin aloittamiseen.

Katsotaan laitteen ominaisuuksia tarkemmin

Gymstickin muun FTR-tuotesarjan tapaan FTR 40 soutulaite on väriltään musta ja harmailla yksityiskohdilla sävytetty. Laite on käyttökunnossa noin 193 cm pitkä, 53 cm leveä ja 71 cm korkea. Satulakiskon saa nostettua pystyyn säilytystä varten, jolloin pituus kutistuu 104 senttiin ja korkeus nousee 120 senttiin. Periaatteessa laitteen voi siirtää säilytykseen myös täydessä pituudessaan pystyasennossa, mutta tällöin laite on syytä tukea hyvin kiinni, jotta se ei pääse kaatumaan. FTR 40 painaa vain 25 kg, joten siirtely on kohtalaisen helppoa, siirretään laitetta kokoon taitettuna tai käyttökunnossa.

Laite voidaan taittaa kokoon, jolloin se vie vähemmän tilaa säilytyksessä. Laitteen pituus on kokoontaitettuna liki puolet vähemmän eli 104 cm.

Laite voidaan taittaa kokoon, jolloin se vie vähemmän tilaa säilytyksessä. Laitteen pituus on kokoon taitettuna lähes puolet vähemmän eli 104 cm.

6 kg vahtipyörä, selkeä ja yksinkertainen näyttö, riittävän kookas fyysinen koko, jolloin soutuasennon saa kohdilleen sekä 8 tasoinen vastuksen säätö ovat laitteen oleellisimmat ominaisuudet. Perusasioiden toteutuksella Gymstick FTR 40 soutulaite tarjoaa järkevää vastinetta rahoille ja on kerran pari viikossa treenaavalle hyvä valinta kotikuntolaitteeksi.

Gymstick FTR 40 soveltuu mitoiltaan paremmin pienemmille käyttäjille lähinnä vetokahvan matalan lähtökorkeuden vuoksi. Pitkäselkäisellä käyttäjällä vetohihna lähtee liian matalalta ja menee turhan jyrkästi laitteen sisälle hihnan palautuessa loppuvaiheessa. Hihna hankaa tällöin suotta jokaisella vedolla lähtöaukon reunaa, mikä taas saattaa turhaan kuluttaa hihnaa. Pitkäjalkaisella käyttäjällä istuinkisko taas saattaa loppua kesken, jolloin jalkoja ei saa täysin suoraan tai suoristus jämähtää juuri tömähtäen kiskon perässä olevien stopparien kohdalle. Näin voi käydä, mikäli jalkojen sisäpituus lähentelee tai on yli 95 cm, riippuen hieman millä kohdalla istunta istuu.

Itse vetokahva on halkaisijaltaan 25 mm eli kahvasta saa kiinni tukevasti hieman pienemmilläkin käsillä. Hihnan nylon-punos vaikuttaa laadukkaalta ja muutoin vastaavalta kuin astetta kalliimmissakin kotilaitteissa. Magneettivastus on 8-tasoinen ja toimii kierrettävällä manuaalisäätimellä. Vastuksen maksimitaso jää melko matalaksi, joten kovakuntoiselle treeni saattaa jäädä liian leppoisaksi.

Gymstick FTR 40 soutulaite näkymä

Gymstick FTR 40 soutulaitteen näyttö on simppeli ja helppokäyttöinen. Näytettävä toiminto valitaan painamalla valintapainiketta ja näyttö kertoo yhden toiminnon kerrallaan. 25 mm paksu vetokahva on hyvin käteen sopiva ja pinnoitettu paremman pidon saamiseksi. Vastuksen säätö tapahtuu keskellä olevaa säätönuppia kiertämällä. Vastus tasoja on 8 kpl. Kovempi vastus sopii hyvin nopeaan alkulämmittelyyn ja kevyempi kuntoutukseen ja kestävyysharjoitteluun.

Yhteenvetona lopuksi

Gymstick FTR 40 soutulaitteessa on kaikki kohdallaan pieni- ja normaalikokoisille kuntoilijoille, jotka haluavat harjoitella muutamia kertoja viikossa tai satunnaisemmin. Edullinen hinta selittyy yksinkertaisella toteutuksella ja simppelillä ohjauspaneelilla, joka on paristokäyttöinen eikä sisällä erillisiä valmiita harjoitusohjelmia tai muita hienouksia. Kuluvat osat kuten istuimen rullalaakerit, vetohihnat jne. soveltuvat nimenomaan vähäiselle käytölle, joten aktiivitreenaajalle tai salikäyttöön laitetta ei voi lähtökohtaisesti suositella, vaikka edullinen hinta saattaa houkutella.

Käy katsomassa tarkemmat tuotetiedot osoitteessa www.kuntokauppa.fi/soutulaite-gymstick-ftr-40.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *