Tarkastelussa Gymstick FTR 90 etuvetoinen crosstrainer

Gymstick FTR 90 on crosstrainer aktiiviselle ja hyvää tuntumaa etsivälle kotikuntoilijalle. Suuri 10,5 kg vauhtipyörä, tukeva rakenne ja 46 cm askelpituus ovat ominaisuuksia, jotka tekevät tästä crosstraineristä pätevän laitteen erinomaisella käyttötuntumalla.
Laitteen musta väri sulautuu hienosti tummempaan sisutukseen ja kontrastoituu voimakkaasti vaaleampaan kotiin.

Laite sopii hyvin normaali pituiselle tai lyhyelle käyttäjälle. Pitkille käyttäjille, laitteen käsikahvat jäävät hieman lyhyiksi, jolloin asento käytössä menee etunojalle. Suuri vauhtipyörä ja hyvin toteutettu jalustan rullien pyörintä kiskoilla tekevät käytöstä sulavaa ja turvallista.

Gymstick FTR 90 on kohtalaisen kompakti etuvetoiseksi crossariksi, joten erityisesti tilankäyttöä pohtivan käyttäjän kannattaa tutustua laitteeseen tarkemmin.

Tarkastellaan ominaisuuksia tarkemmin

Käyttötuntuma ja käytettävyys

Vauhtipyörän koko on Gymstick FTR 90 crosstrainerissa kiitettävän iso 10,5 kg hintaluokassaan. Vauhtipyörän koko määrittelee laitteen liikemassan suuruuden, ja sen kuinka sulava pyörimisliike on mahdollista saada aikaan kuntoilijan ollessa vastapainona vauhtipyörälle.
Vastuksen säätö tapahtuu magneetilla, joka säädetään haluttuun vastustasoon sähköisesti ohjauspaneelin tietokoneen kautta. Maksimivastus ei nouse aivan hirvittävän kovaksi, mutta antaa kuitenkin sopivasti haastetta hyväkuntoisellekin käyttäjälle.

Gymstick FTR 90 crosstrainerin askelpituus on 46 cm ja -korkeus 17 cm. Pituus on riittävä antamaan hyvän liikeradan, vaikka se ei ylläkään joidenkin etuvetoisten mallien pidempiin 48-51 cm lukuihin. Elliptinen liikerata on 17 korkea, jolloin askel on melko pyöreä eikä niin hiihtävä kuin esim. Tunturi GO Cross F -malliston laitteissa.

Jalustojen alapuolella olevat kiskoilla olevien rullien ominaisuudet vaikuttavat merkittävästi käyttömukavuuteen. FTR 90:ssä rullat ovat riittävän isot ja niiden kulku kiskoilla on varmistettu sivuun rakennetuilla varmistin rullilla, jolloin jalusta pysyy varmasti paikoillaan kovassakin menossa. Laitteen mukana toimitetaan lisäksi voiteluainetta, jota laitetaan kiskojen pinnalle voiteluaineeksi pyörivyyden parantamiseksi ja ylimääräisten nitinöiden poistamiseksi.

Jalusta kulkee kiskolla rullan päällä. RUlla on tuettu sivussa näkyvällä tapilla, mikä estää jalustaa hyppäämästä pois kiskolta kovassakin menossa.

Jalusta kulkee kiskolla rullan päällä. Rulla on tuettu sivussa näkyvällä tapilla, joten jalusta ei hyppää pois kiskolta kovassakaan menossa.

Liikeradan osalta merkittävä seikka on käsikahvojen ja jalustojen etäisyys toisiinsa, mikä lopulta vaikuttaa eniten siihen missä asennossa kädet ja jalat ovat suhteessa toisiinsa, ja kuinka luonnollisen ja miellyttävän oloisessa asennossa laitetta käytetään.
Käsikahvojen etäisyys toisistaan on noin 55 cm, mikä on noin 10 cm vähemmän kuin esim. Tunturin Go F -crosstrainereissa. Lyhemmän välin ansiosta etenkin pienempikokoiset käyttäjät saavat kädet sopivaan asentoon.
Jalustojen etäisyys toisiinsa on noin 26 cm mitattuna jalustan keskitasosta toiseen. Riittävän suuri jalustan pohja antaa mahdollisuuden asettaa jalat itselle sopivaan asentoon eikä tämän ominaisuuden suhteen synny merkittävää eroa kilpailijoiden vastaaviin malleihin.

Laitteen fyysinen koko

Kooltaan Gymstickin FTR 90 on etuvetoiseksi crosstraineriksi, ja hyvällä tuntumalla varustettuna, 160 cm pituisena kohtalaisen lyhyt. Valitettavasti myös korkeus on jätetty lyhyeksi; 160 cm käsitankojen päästä mitattuna, jolloin pitkälle yli 185 cm käyttäjälle kahvat ovat jäävät jo hieman liian matalalle. Asento menee etukenoiseksi ja treenin rasitus kohdistuu korostuvasti lantiolle ja vyötärölle. Lyhyttä tai normaalipituista käyttäjää tämä ei kuitenkaan haittaa, joten kahvojen mataluus ei ole tässä mielessä liian merkittävä ongelma.

Laite on muita saman hintaluokan laitteita selkeästi kompaktimpi, mikä on varmasti eduksi kun hankitaan kuntoililaitetta kotiin, jossa tilaa saattaa olla niukasti käytettävissä. Korkeussuunnassa mitattuna laite toimii samoissa mitoissa kuin kilpailevat etuvetoiset crosstrainer mallit eli käytännössä GTR 90 vaatii vähintään reilun parin metrin huonekorkeuden käyttäjän pituudesta riippuen.

Lähikuva Gymstick FTR 90 crosstrainerista vasemmalla ja Tunturi Go Run 50 crosstrainerista oikealta.

Gymstick FTR 90 crosstrainerin kiskojen asettelu vasemmalla ja Tunturi Go Run 50 crosstrainer oikealla. Tangon muoto on Tunturin mallissa kaareva ja yhtenäinen, jolloin laitteen kokonaispituus kasvaa merkittävästi ja laite vie enemmän tilaa. Gymstick FTR 90 vie pituussuunnassa tilaa 160 cm ja Tunturi Go 50 185 cm.

Harjoitusominaisuudet ja muut lisävarusteet

Gymstick FTR 90 crossari ei ole laitteista monipuolisin harjoitusohjelmien määrässä tai muussa varustuksessa, mutta kaikki tärkein on kuitenkin mukana. Vahvuutena lisävarusteista on mainittava juomapulloteline ja paketin mukana tuleva juomapullo, mikä puuttuu useimmista muista crossareista. Juomapullotelineen avulla pitempikin treeni onnistuu ilman, että täytyy pysähtyä pitämään juomataukoja tai hapuilla pulloa viereiseltä pöydältä.

Harjoitustietokoneessa on 14 kpl harjoitusohjelmia pitäen sisällään valmiit ohjelmat ja omat ohjelmat. Käyttö tapahtuu ohjauspaneelin kautta nappeja painamalla, eikä ohjauspaneeli käytön ja käytettävyyden osalta tarjoa mitään uutta ja innovatiivista. LCD-näytössä näkyy samanaikaisesti vastustaso, aika, watit, syke, matka sekä nopeus. Näyttö on valaistu, joten laitteen käyttö onnistuu hyvin myös hämärässä.

Lyhykäisyydessään Gymstick FTR 90 sopii erityisesti aktiiviselle kuntoilijalle, joka on kooltaan normaali tai pienikokoinen ja arvostaa crosstrainerissa pyreän elliptistä liikerataa, joka antaa keholle kokonaisvaltaisen harjoituksen. Harjoittelu on hyvän käyttötuntuman ja järkevästi toteutetun rakenteen ansiosta turvallista ja mielekästä kovillakin kierroksilla.

Gymstick FTR 90 crosstrainer on hintaluokassaan ehdottomasti suosittelemisen arvoinen kuntolaite ja tyydyttää varmasti vaativankin kuntoilijan tarpeet.

Tuotesivulle pääset tästä https://www.kuntokauppa.fi/crosstrainer-etuvetoinen-gymstick-ftr.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *