juoksumatto-fitnord-sprint-200_orig

FitNord-juoksumatot — odotetun malliston esittely

Kerroimmekin äskettäin kiinnostuneille FitNord-juoksumattomalliston taustaa. Nyt on aika esitellä mallisto ja kaivaa sen tärkeimmät ominaisuudet esille, jotta saat vertailupohjaa miten ne asettuvat muuhun tarjontaan nähden.

Kuntokaupan myynnissä ja asiakaspalvelussa on törmätty yleisessä tarjonnassa oleviin useisiin puutteisiin. Edullisemman pään ja keskihintaluokan juoksumatoissa huippunopeus ja teho jäivät usein vaisuiksi. Kalliimman kotikäytön hintaluokan juoksumatoista puolestaan on puuttunut selkeimmät konkreettiset lisähyödyt. Miksi panostaisin enemmän, jos en saa selvästi vastinetta rahoilleni? Joillakin teknisten tietojen perusteella hyvältä kuulostavilla juoksumatoilla on hirveän tuntuista juosta ja ohjelmistojen helppokäyttöisyydessä on ollut usein sanomista kautta linjan.

”Helmiä on löytynyt joukosta, mutta harvoin ‘koko pakettia’. FitNord-juoksumattojen kohdalla voidaan nostaa pari itseäni erityisesti innostavaa yksityiskohtaa — edullisimmallakin FitNord-juoksumatolla juoksee peräti 20 km/h ja kalliimmalla puolella saadaan vihdoin kotikäyttöön tarjolle aidosti voiteluvapaa, kestovahattu juoksumatto tehokkaalla ja äärimmäisen kestävällä AC-moottorilla, joita näkee yleensä vain ammattikäytössä”, malliston päävastuullinen kehittäjä Kai Kairavirta kertoo.

Tutustutaan FitNord-juoksumattomalliston viiteen eri malliin ja niiden pääominaisuuksiin ja eroihin.

juoksumatto-fitnord-sprint-200_orig

FitNord Sprint 200

Edullisin Sprint 200 on vakaa juoksumatto, joka tarjoaa 1,75 hevosvoiman jatkuvan tehon sekä 3-hevosvoiman hetkellisen tehon. Huippunopeus 20 km/h, sekä DC-moottori takaavat, että jo edullisin malli tarjoaa peruskäyttäjälle loistavat edellytykset juoksuharjoitteluun, hölkkään ja jopa kävelyyn. Käyttäjän maksimipaino on 120 kg. Nousukulman saa nostettua 15 prosenttiin. Helppokäyttöisyys korostuu pikaohjelmilla, joita on 6 nopeuteen ja 6 nousukulmaan liittyen, sekä valmisohjelmia löytyy peräti 18 kappaletta.

FitNord Sprint 200 -juoksumaton ominaisuuksiin voit tutustua tarkemmin täältä.

FitNord Sprint 300

Juoksuala kasvaa 6 cm leveämmäksi 52 x 141 cm mittoihin, kun siirrytään 200-mallista 300-malliin ja rungoksi vaihtuu puoliammattilaisrunko. Tehokkaampi DC-moottori tarjoaa 2,5 hevosvoiman jatkuvan ja 4,5 hevosvoiman hetkellisen tehon. Sprint 300:n enimmäiskäyttäjäpaino on 150 kg, mikä viestii erittäin jämäkästä rakenteesta. Ohjelmistopuolella malli tuo tarjolle 22 ohjelmaa sekä pikavalitsimet turvalliseen käyttöön: 5 pikavalintaa nopeudelle ja 5 nousukulmalle. Sprint 300 sopii tehokkaamman moottorin takia erityisesti aktiiviselle kävelykäyttöön ja se on erinomainen valinta koteihin myös hölkkäjuoksijoille.

FitNord Sprint 300 -juoksumaton ominaisuuksiin voit tutustua tarkemmin täältä.

FitNord Sprint 500

Mielenkiintoinen uutuus, kestovahatulla matolla ja AC-moottorilla varustettu FitNord Sprint 500 -juoksumatto

FitNord Sprint 500

Sprint 500 on ulkonäöltään ja ominaisuuksiltaan vastaava kuin 300-malli, mutta tuunattu versio joiltakin ratkaisevilta osin ja ylivertaisen huoleton. Tässä on vihdoin kestävyyttä ja huoltovapautta arvostavan aktiivisen juoksijan ja kävelijän juoksumatto, josta on aiemmin saanut vain haaveilla. DC-moottorin sijaan kopan alla kehrää paremmin aktiivikäyttöä kestävä AC-moottori, joita on asennettu yleensä lähinnä arvokkaampiin ammattikäytön laitteisiin. Juoksutuntuma 300- ja 500-malleissa on pitkälti sama, mutta AC-moottorin lisäksi laitteen kruununa on kestovahattu matto, jonka myötä Sprint 500 on paitsi kestävä, myös pitkäksi aikaa huoltovapaa. Malli soveltuu jopa kevyeen yhteisökäyttöön helpon huollettavuuden ansiosta — esimerkiksi taloyhtiön kuntosalilla ei aina maton voitelua muisteta tehdä.

FitNord Sprint 500 -juoksumaton ominaisuuksiin voit tutustua tarkemmin täältä.

FitNord Sprint 1000

FitNord Sprint 1000 on malliston ensimmäinen täysammattilainen juoksumatto jota ei taiteta pystyasentoon, eli se tarjoaa kiinteän ja vakaan rungon. Juoksumatto soveltuu erinomaisesti yhteisökäyttöön ja pienille julkisille saleille, kuten uimahallit. Sama helppokäyttöinen näyttö kuin 300- ja 500-malleissa, mikä on tärkeä ympäristössä jossa käyttäjiä ei tarvitse kouluttaa laitteen käyttöön.

Tehokas AC-moottori, 3,5 hevosvoiman jatkuva ja 6 hevosvoiman hetkellinen teho. Huippunopeus nousee aiempiin malleihin nähden 22 km/h ja maksimi käyttäjäpaino on 170 kg. Mallissa on rungossa erikoisiskunvaimennus, jonka ansiosta runko on vakaa ja jämäkkä mutta pehmeämpi juosta jopa barefoot-kengillä. Myös FitNord Sprint 100 -juoksumatto toimitetaan kestovahatulla matolla, joten saat juosta huoletta ilman tarvetta murehtia oikeanlaisesta voitelusta.

FitNord Sprint 1000 -juoksumaton ominaisuuksiin voit tutustua tarkemmin täältä.

FitNord Sprint 1000

FitNord Sprint 1000

FitNord Diamond Dash 1000

Malliston huippumalli FitNord Diamond Dash 1000 on suunniteltu kaupalliseen käyttöön ja tarjoaa 25 km/h huippunopeuden sekä AC-moottorilla 4,5 hevosvoiman jatkuvan ja 7 hevosvoiman hetkellisen tehon. FitNord Diamond Dash 1000 -juoksumaton täysautomaattivoitelujärjestelmä tuo kaupalliseen käyttöön huoltovapautta ja ominaisuudet, joita ei tämän hintaluokan juoksumatoissa ole totuttu näkemään. Ensimmäinen erä ehdittiin myydä loppuun jo ennen sen saapumista ja seuraavaa erää pääsee ennakkovaraamaan pian.

Erinomaiset ominaisuudet pitkällisen tutkimustyön tulosta

Mallisto on suunniteltu tarjoamaan vaihtoehdot niin koti-, yhteisö- kuin ammattilaiskäyttöön. Kuntokaupan tuotepäällikkö ja osakas Kai Kairavirta kertoo malliston suunnitteluun liittyneestä työstä, että keskeisinä ominaisuuksina haluttiin erinomainen juoksutuntuma sekä helppokäyttöinen käyttöliittymä kaikille malliston juoksumatoille.

kai_kairavirta_kuva

”Etsimme juoksumaton valmistavaa kumppania pitkään, sillä halusimme parhaat materiaalit ja teknologiat, joiden avulla mallisto täyttää asiakkaidemme vaatimukset. Luotettavuuden ja tuntuman lisäksi tärkeää oli myös saavuttaa useimpien asiakkaiden makuun sopiva ulkonäkö. Meille oli ehdottoman tärkeä asia saada myös oma asiantuntemuksemme sekä huoltoverkostomme korkealle tasolle, jotta pystymme vastaamaan asiakkaille nopeasti mahdollisissa ongelmatilanteissa. Nyt olikin siis luonnollinen aika edetä tämän malliston julkaisussa. Olen innoissani ja tyytyväinen siitä, että emme joutuneet tekemään kompromisseja, vaan saimme luotua upean malliston.”, Kairavirta sanoo.

Ammattikäytön juoksumaton kohdalla ensimmäisen erän loppuunmyynti jo ennakkomyynnissä sekä valinta huippu-urheilijoiden valmennuskeskukseen puhuvat selkeää kieltä malliston puolesta. Sen lisäksi Kuntokauppa sai olla mukana lahjoittamassa Sprint 500 –juoksumattoa koululuokan käyttöön ja pian FitNord-juoksumattoja pääsee testaamaan myös Kuntokaupan myymälässä. Kuulemme mielellämme lisää asiakkaidemme ensikäden palautetta, kokemuksia ja vastaamme kysymyksiin, joten otathan rohkeasti meihin yhteyttä!

juoksumatto-fitnord-sprint-200_orig

FitNord-juoksumatot – uutuusmalliston taustaa

Jotkut ovat ehkä jo huomanneetkin, että Suomessa tarjontaan on ilmestynyt uusi mallisto juoksumattoja FitNord-tuotemerkin alla. Ensimmäinen erä on tullut hiljattain myyntiin syksyn 2017 aikana. On hyvä tietää, että koko FitNord-malliston lanseeraamisen taustalla ovat Kuntokaupan myynnissä, tuotevalikoiman kehityksessä ja hallinnossa vaikuttavat henkilöt. Erityisesti vastuuta on kantanut nykyisellään Saksasta käsin operoiva Kai Kairavirta, toimitusjohtaja Matias Kukkosen avustuksella.… Lue koko artikkeli

kuva3

Lokakuun treenit Kooveessa

Lokakuun ensimmäiset treenit starttasivat 5.10.2017 sillä, että lämmittelyksi juoksimme kenttää pallon kanssa ympäri muutaman kerran. Tämän jälkeen harjoittelimme laukauksia ja teimme tekniikkaharjoituksia. Yhdessä harjoituksessa menimme kaikki viivalle, josta harjoittelimme vetolaukauksia maalia kohden niin, että veto lähteekin takaa, eikä siitä vierestä, kuten yleensä on ollut. Idea siinä oli, että saa sen voiman siihen vetoon sieltä takaa.… Lue koko artikkeli

Kuminauhajumppaa Kuntokaupan lahjoittamilla vastuskuminauhoilla.

Kuminauhajumppaa beduiinikylässä

Pitkiin mekkoihin ja huiveihin pukeutuneet naiset huhkivat hiki hatussa. Menossa on ensimmäinen kuminauhajumppa beduiinikylässä Jordaniassa. Naiset kertovat, että liikunta ei ole heille mitenkään yleistä, lähinnä liikuntaa tulee arkiaskareiden muodossa –  mutta jokainen toteaa, että liikunnan lisääminen olisi tarpeen. Tähän asti yhteiset jumppatunnit ovatkin olleet Fida International -hyväntekeväisyysjärjestön järjestämiä jumppia. Zumba on ollut suosittu, mutta se… Lue koko artikkeli

Tunturi Performance C50 Crosstrainer testissä

Testissä takavetoinen crosstrainer: Tunturi Performance C50

Kotikäyttöön lyhyttä crosstraineria etsivälle 144 cm pitkä Tunturi Performance C50 on mielenkiintoinen vaihtoehto. Se on huomattavasti lyhyempi kuin moni etuvetoinen crosstrainer, joiden pituus on yleensä 2-metrin molemmalla puolen. On hyvä tietää, että lyhyen kotikäyttöön suunnitellun takavetoisen crossarin hankinta aiheuttaa pieniä kompromisseja käyttöön. Kotikäyttöisten takavetoisten crossareiden askelluksen pituus on yleensä lyhyt ja pystyyn päin menevä, joka… Lue koko artikkeli

tunturi-competence-c20_testi

Pieneen tilaan mahtuva takavetoinen Tunturi Competence C20 Crosstrainer testissä

Pääsimme testaamaan Tunturin takavetoista C20 -crosstraineria, joka on kotikäyttöön mielenkiintoinen vaihtoehto, mikäli crossarin on mahduttava pieneen tilaan. Takavetoisissa crossareissa myös hinta on usein edullisempi kuin vastaavissa etuvetoisissa, joka saattaa vaikuttaa ostopäätökseen. Näin myös C20-crossarissa, jossa hinta on todella edullinen. Tunturi C20 -crossarissa askelpituus on lyhyt, jolloin liikerata on pystyyn päin menevämpi kuin etuvetoisissa crossareissa. Pystyyn… Lue koko artikkeli

Tunturi Performance T50 juoksumatto testissä

Testissä vakaa Tunturi Performance T50 -juoksumatto

Tunturin aiemman testivoittajamallin comeback melkein samalla nimellä, eli Tunturi Performance T50-mallina nostatti odotuksia. Testasimme juoksumaton ensimmäistä kertaa ISPO 2017 -messuilla Saksassa (lue juttu ja katso video) ja nyt pääsimme tutustumaan syvällisemmin uuteen Tunturi T50 -malliin. Harmittavasti saimme todeta, että uusi T50 ei ole vanhan T50 veroinen juoksumatto, näin ollen näitä mattoja on hankala verrata toisiinsa… Lue koko artikkeli

Leuanvetoennätys

Oppilaiden leuanvetohaaste, osa 3: Ennätysyritys johti huipputulokseen — Kuntokauppa lahjoittaa juoksumaton!

Ennätysyritys johti huipputulokseen Kuntoblogi palaa jälleen oppilaiden leuanvetohaasteen pariin. Jyväskylän kristillisen koulun 5. luokka on valmistautunut yrittämään leuanvedon yhteistuloksen ennätystä, tavoitteenaan keskimäärin 10 leukaa oppilasta kohden. Tavoite saavutetaan, kun koko luokan yhteistulos on vähintään 230 leukaa. Oppilainen innostus ja sitoutuminen säännölliseen harjoitteluun poiki loistavan yhteistuloksen. Katso videolta, miten syksyn ensimmäinen ennätys etenee hetki hetkeltä! Tuloksen kruunaa vielä… Lue koko artikkeli

Turnaus Jyväskylässä 30.9.2017

Syyskuun treenit ja ensimmäinen turnaus!

Torstaina 14.9.2017 aloitimme treenit lyhyellä alkulämmittelyllä, eli juoksimme kenttää pari kertaa ympäri. Tämän jälkeen harjoittelimme muutaman kerran taas vetoja niin, että juoksimme ensin pienen spurtin tötsälle ja siitä vedimme maaliin suoraan syötöstä ja sitten vaihdoimme maalin toiselle puolelle ja teimme saman harjoituksen. Seuraavaksi menimme riviin ja harjoittelimme vetolaukauksia jokainen omalta paikaltaan niin, että veto lähtee… Lue koko artikkeli

Oppilaiden leuanvetohaaste

Kuntoilua koulumaailmassa: Oppilaiden leuanvetohaaste, osa 2

Keväällä seurasimme Kuntoblogissa opettajan leuanvetohaastetta ja myös oppilaille heitettiin oma haaste. Nyt pääsemme kurkistamaan, mitä nuorille leuanvetäjille kuuluu syksyn hämärtyessä. Leuanvedosta innostunut 23 oppilaan luokka on tänä syksynä aloittanut 5.luokan ja asettanut alkaneelle syyslukukaudelle ahkeran opiskelun lisäksi myös muunlaisia tavoitteita: Tavoitteena on saavuttaa syksyn aikana 230 leuan yhteistulos, mikä tarkoittaa keskimäärin 10 leukaa oppilasta kohden.… Lue koko artikkeli