Käytetty juoksumatto

Juoksumatto on suurehko investointi, josta on oikein käytettynä pitkään iloa- hyvin huolletut juoksumatot voivat kestää kymmenenkin vuotta! Käytettyjen juoksumattojen hinnat ovat kuitenkin huomattavasti uusia alhaisempia, joten käytetyn juoksumaton hankkiminen voi kuulostaa houkuttelevalta.

Juoksumaton elinikään vaikuttaa merkittävästi kuinka hyvin sitä on huollettu ja minkälaista käyttö on ollut. Jos voitelu on jäänyt tekemättä ja laitteen teho on selvästi alimitoitettu käyttöön nähden, juoksumatto voi olla pilalla tai vähintään kalliin huollon tarpeessa jopa vuodessa. Siksi onkin erittäin tärkeää tutustua laitteen ominaisuuksiin ja tiedustella myyjältä ainakin seuraavat asiat:
  • Koska laite on ostettu, mistä (kuitti), mahdollinen takuu?
  • Moottorin teho suhteutettuna käyttömäärään ja käyttäjän painoon?
  • Onko laitteella juostu vai kävelty ja kuinka paljon keskimäärin?
  • Kuinka usein laite on voideltu? Missä kunnossa juoksuhihna sekä pohjalevy ovat?
Hyvä pohjatyö auttaa sinua löytämään rahojesi arvoisen laitteen, joka palvelee pitkään. Mikäli jokin asia epäilyttää tai sopivaa vaihtoehtoa ei löydy, tutustu myös tämän kategorian hinta-laatusuhteeltaan erinomaisiin juoksumattomalleihin. Uudessa juoksumatossa on aina täysi takuu ja sen kunnossapidosta voit huolehtia itse.
Järjestys: