Forcen D-vitamiinivalmiste kyseenalaisessa julkisuudessa

Yle on eilen 24.10.2012 julkaissut artikkelin tutkimuksesta, jossa Itä-Suomen Yliopisto oli tutkinut useita Suomen markkinoilla olevia D-vitamiinivalmisteita.
Luottettavalta vaikuttavassa tutkimuksessa on käynyt hälyyttävästi ilmi, että lähes kaikki tutkituista 23:sta D-vitamiinivalmisteesta sisälsivät vähemmän D-vitamiinia, kuin tuoteselosteessa oli annettu ymmärtää. Mikä merkittävintä, tutkimuksessa löytyi myös tuotteita, joista ei löydetty lainkaan D-vitamiinipitoisuuksia. Tällainen tuote oli tutkimuksen mukaan Forcen D-vitamiinivalmiste.

Olemme Kuntokaupassa luottaneet täysin maahantuojan ilmoitukseen D-vitamiinipitoisuudesta. Saimme tänään tiedon tutkimuksesta asiakkaaltamme, jota kiitämme todella suuresti tiedon välittämisestä meille! Reagoimme heti asiaan vetämällä tuotteen pois myynnistä ja lähettämällä kyselyn asiasta tuotetta maahantuovalle Force Sports Nutrition Ky:lle. Saimme maahantuojalta vastauksen: "Todennäköisesti joku sidosaine estää d-vitamiinin näkymisen tietyillä tutkimusmenetelmillä."

Jäämme tällä erää odottamaan asiaan lopullista ratkaisua ja annamme maahantuojalle hetken aikaa selvittää tutkimustulosten todenperäisyyttä. Mikäli tutkimustulokset osoittautuvat oikeiksi ja valmiste on todellakin ollut aivan tyhjää, aiomme kantaa vastuumme ja palauttaa asiakkaille heidän D-vitamiinivalmisteeseen käyttämiään rahoja. Mikäli tällainen tulisi kyseeseen, siitä annetaan ohjeistusta myöhemmin asian selvittyä lopullisesti.

Linkki ylen artikkeliin:
http://ohjelmat.yle.fi/akuutti/d_vitamiini

Linkki tutkimustuloksiin:
http://ohjelmat.yle.fi/files/ohjelmat/d-vitamiini.pdf

Olemme ennenkin kehittäneet valikoimaamme saatujen palautteiden perusteella ja teemme niin tälläkin kertaa, mutta tällaista palautetta emme olisi osanneet odottaa. Pahoittelemme joillekin asiakkaillemme mahdollisesti aiheutunutta harmia sekä kiitämme ymmärryksestä ja yhteistyöstä!
« Uutisarkisto