D-vitamiinikohuun päätös: Yliopiston tutkimus perätön

Elintarviketurvallisuusvirasto Evira:n teettämissä tutkimuksissa on osoitettu Itä-Suomen yliopiston viime syksynä kohua herättäneet tutkimustulokset kokonaan perättömiksi.
Itä-Suomen yliopiston tutkimuksessa väitettiin, että suurin osa markkinoilla olevista D-vitamiinivalmisteista ei sisältäisi ilmoitettua D-vitamiinipitoisuutta. Tutkimuksessa myös väitettiin, että kaksi valmistetta ei sisältäisi lainkaan D-vitamiinia. Toinen näistä valmisteista oli Kuntokaupassakin myynnissä ollut Forcen D3-vitamiini. Itä-Suomen yliopiston tutkimusmenetelmät olivat olleet riittämättömät, minkä vuoksi tutkimukset tuottivat väärää tietoa.

Itä-Suomen yliopiston tutkimustulosten tultua julki Forcen D3-vitamiini vedettiin välittömästi pois Kuntokaupan myynnistä, kunnes tutkimustulosten luotettavuus olisi selvitetty. Asiakkaiden rahat luvattiin palauttaa, mikäli Kuntokaupassa myyty tuote todettaisiin vialliseksi. Kuntokaupan sivuilla 25.10.2012 julkaistun tiedotteen voit lukea tästä linkistä.

Asian jatkoselvittelyissä Elintarviketurvallisuusvirasto Evira on tutkimusten kautta todennut, että Kuntokaupassa myyty Force Vitamin D3 -vitamiinivalmiste sisältää ilmoitetun pitoisuuden D-vitamiinia. Evira on julkaissut nettisivuillaan asiasta tiedotteen, jonka mukaan Elintarviketurvallisuusvirasto katsoo asian käsittelyn päättyneeksi. Voit lukea Evira:n tiedotteen tästä linkistä.

Nyt kun on luotettavasti selvitetty, että Force Vitamin D3 -vitamiinivalmisteessa on ilmoitettu määrä vitamiinia, kyseinen valmiste on otettu takaisin myyntiin. Pahoittelemme Itä-Suomen yliopiston sensaationhakuisen tutkimuksen asiakkaillemme mahdollisesti aiheuttamaa harmia. Kiitämme asiakkaidemme kärsivällisyydestä tutkimustulosten selvittämisen aikana ja luottamuksesta pyrkimykseemme toimia vastuullisesti. Tätä vastuullista toimintaa toivomme luonnollisesti myös julkisilta tahoilta.
« Uutisarkisto